miercuri, iulie 17, 2024
Actualitate

Primăvară pe terenurile FEFS Constanța

drd. Andreea MIHĂESCU|

E 7:45 dimineața, iar liniștea începe să fie întreruptă periodic de câte o mașină cu motor puternic ce ajunge în „giratorul de la Oxford” și de ușa de la vestiarul studenților care se deschide din ce în ce mai frecvent. Zece minute mai târziu se aud primii pași pe terenurile de sport ale Facultății de Educație Fizică si Sport din Constanța. Sunt studenți din cadrul Universității Ovidius, care au ora de educație fizică. În timpul încălzirii, exact când execută pasul săltat, pornește și muzica. Din difuzoarele amplasate pe terenuri, vine îndemul perfect, cântat de Moga și Guess Who: „Tot mai sus”

În paralel, din sala de atletism încep să se audă sunete de fluier și zgomot de ruletă, iar pe geamul sălii de gimnastică se pot vedea studenți care încearcă să își mențină echilibrul, să își corecteze postura și evidențieze grația în execuția anumitor elemente. De când s-au ridicat restricțiile impuse din cauza pandemiei, amfiteatrele sunt pline cu studenți curioși, iar în sala de kinetoterapie mesele de masaj, aparatele de postură și măsurare a anumitor indici, saltele și alte materialele sportive și medicale sunt solicitate la maxim.

La ora 10:00, terenurile sunt deja pline, atât cu studenți înscriși la alte programe de studii din cadrul universității, cât și cu viitori specialiști în domeniul sportului și educației fizice. Indicațiile profesorului de baschet sunt completate spre deliciul jucătorilor cu versul care răsună pe teren și indică corect direcția în care trebuie pasată mingea: ”În drepta ta”, din melodia cu același nume, interpretată de Alina Eremia.

Ora 12:00 este rezervată preluărilor din atac pe terenul de volei și driblingului cu șut la poartă, pentru cei care au cursul de fotbal. Cele aproape 20 de grade, măsurate de aplicațiile meteo, vin în ajutorul studenților care învață tainele sporturilor nautice.

Handbal, rugby, judo, tenis și tenis de masă, natație și dans urmează conform orarului.

La ora 18:00, Vescan anunță încheierea programului prin melodia ”Tic-Tac”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *