Eduard Moldovan – studentul care vâslește după medalii!

Asist. univ. drd. Rodica CULEA /

Eduard Moldovan, student în anul I, la specializarea Sport și Performanță Motrică în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport din Constanța, a participat anul acesta la Campionatul Național, Balcanic, European și Mondial de juniori la canotaj, iar alături de echipajul de 4 rame, a obținut titlul de Campion Național și European la proba de 2000 m.

Eduard practică canotajul de 6 ani cu pasiune și multă muncă, pentru a obține rezultatele mult dorite.

 La vârsta de 12 ani (2016) a început antrenamentele în cadrul LPS Nicolae Rotaru din Constanța, cu domnul antrenor Valentin Sarchizian. După doi ani de antrenamente, a participat la Campionatul Național Școlar de canotaj de la Iași, unde a obținut locul II cu echipajul 4 rame la proba– 2000 m.

În anul 2020, la vârsta de 16 ani, studentul FEFS Constanța, a fost selecționat la Lotul Național de Juniori, unde a început pregătirea sub atenta supraveghere a domnului Malis Cristian, având drept scop participarea la Campionatul Balcanic, European și chiar Mondial. Un an mai tarziu, în 2021, au apărut primele roade ale programului intens de antrenamente, Eduard clasându-se alături de coechipierii săi pe prima treaptă a podiumului la Campionatul European de Juniori din Munchen, la proba de 8+1 rame la 2000m.

Ascensiunea sportivă pentru studentul constănțean a continuat, anul acesta reprezentând vârful carierei sale de până acum în canotaj, obținând titlul de Campion European alături de echipajul de 4 rame la proba de 2000 m, locul I la Campionatul European Under 19 Varese, Italia la proba 4 rame – 2000m, medalia de bronz la proba 4 rame – 2000m la Campionatul Mondial Under 19 de la Varese, Italia și Locul II – la pobele 2 rame și cu echipajul 8+1- 2000 m la Campionatul Balcanic de la Visegrad, Bosnia Herțegovina.

În perioada 9-10 noiembrie 2022, pe canalul Bega de la Timișoara s-a desfășurat Campionatul Național de Fond Juniori și Tineret de Canotaj, unde alături de echipajul de 4 rame a obținut  medalia de aur și titlul de Campion Național în proba de fond – 3380 de metri și medalia de argint la proba 8+1- rame fond, 3380 de metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.