miercuri, iulie 17, 2024
Studenți

Sacrificiu pentru performanță

Flavia-Sebastiana SENTEA |

Pentru mine, Flavia – Sebastiana Sentea, nu a existat întrebarea ce vrei să te faci când vei fi mare? De la 4 ani am fost sigură de parcursul meu profesional: gimnastă, iar la finalizarea carierei de sportiv, voi urma calea antrenoratului.

Doza interminabilă de energie i-a făcut pe părinții mei să ia decizia de a îmi contura un viitor într-un mediu sănătos și provocator.  Încă din toamna anului 2003, la doar 4 ani, am fost departe de casă, locuind la internatul din Deva, numit și „Școala Campionilor”, unde mi-am petrecut copilăria și adolescența.

La formarea mea ca spotiv, dar și om, la maturizarea și educarea mea au contribuit atât părinții, bunicii, diriginții, profesorii dar și antrenorii care au fost în urma mea la fiecare pas pe care l-am făcut, susținându-mă și sprijinindu-mă atât în parcursul competițional cât și în cel personal.

    Sala de gimnastică artistică a reprezentat „locul meu de joacă”  până la vârsta de 9 ani, când după o perioadă de admirat pe furiș antrenamentele de la gimnastică aerobică, am decis să mă reprofilez schimbând doar sala și exercițiile. Eram fascinată, îndrăgostită de ceea ce vedeam așa că mi-am continuat parcursul sportiv cu gimnastica aerobică.

Ca orice sportiv, am întâmpinat multe greutăți, de care însă nu mă plâng și pe care nu le regret, pentru că  au contribuit la dezvoltarea mea.  Gândul de a renunța m-a însoțit în multe momente, însă pasiunea, iubirea și dedicarea cu care am practicat această ramură sportivă, au fost mai puternice.

Flavia – Sebastiana Sentea – Album privat

Până în clasa a 12-a am fost legitimată la “CNS CETATE DEVA” și îndrumată de antrenoare Cosma Georgeta Lavinia Flavia. În timpul liceului, visul meu de a reprezenta România a devenit relitate, fiind  convocată în Lotul Național. După absolvirea liceului și înscrierea la Universitatea Ovidius, antrenoarele mele Fumea Maria și Cioveie Mădălina au decis să fiu legitimată la clubul “UNEFS BUCUREȘTI”.

  În 2021, după 18 ani în sportul de performanță m-am retras la finalul Campionatului European, pe fondul unui blocaj psihic .

          Din motive personale m-am stabilit împreună cu familia în Germania, următorul obiectiv fiind să îmi termin masterful în domeniul performanței sportive, pe care îl urmez la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Constanța și să activez ca antrenor pentru formarea și îndrumarea copiilor spre campioni cum au făcut-o toți acei oameni minunați cu mine.

Viața de gimnast este una dificilă, cu multe restricții, parcurs în care îți sacrifici copilăria și libertatea din dorința de a ajunge pe culmile succesului. Acum îmi amintesc de toate aceste greutăți cu mândrie, știind că am reușit. 

Flavia – Sebastiana Sentea – Album privat

Iată palmaresul meu la Gimnastică aerobică:

2018 Campionatul Mondial Portugalia-Guimaraes 

Locul 3 cu echipa

Locul 3 in proba de AD – aerobic dance

2019 Campionatul European Baku-Azerbaijan

Locul 2 cu echipa

Locul 3 in proba de AD – aerobic dance

2021 Campionatul Mondial Baku-Azerbaijan

Locul 2 cu echipa

Locul 4 in proba de AD – aerobic dance 

2021 Campionatul European Italia-Pesaro

Locul 2 cu echipa

Locul 3 in proba de AD – aerobic dance 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *