Masterandul Cristian Tranulea sparge gheața în debutul anului, prin câștigarea unui loc pe podium la Campionatul European de Înot în Ape Înghețate!

Lect. univ. dr. Andrei Petrescu/

Cristian Tranulea, masterand în anul II, la specializarea Performanță în Sport, în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport, aparținând Universității Ovidius din Constanța, a câștigat medalia de argint în proba de ștafetă 4x50m și o clasare pe locul 7 în finala probei de 50m liber, la Campionatul European de Înot în Ape Înghețate, care a avut loc la Oradea, România.

La strartul competiției ce s-a desfășurat în Bazinul Olimpic în aer liber din Oradea, în perioada 2-4 februarie 2024, au luat startul aproximativ 350 de sportivi din 27 de țări, iar la grupa sa de vârstă, 19-24 de ani, sportivul constănțean s-a clasat la general pe locul 5.

„Pregătirea în vederea participării la o întrecere de înot de nivel European, în apă de 3,8˚C, s-a desfășurat sub atenta supraveghere a lect.univ.dr. Andrei Petrescu și antenorului emerit Octavian Tileagă și a început în luna noiembrie a anului 2023, cu sesiuni de înot în mare, dunăre și în piscina unui centru privat din București, Daimon, unde temperatura apei era de 1,6 ˚C, iar înaintea antrenamentelor spărgeam gheața formată la suprafață”, a declarat Cristian Tranulea pentru Revista FEFS Constanța.

Înaintea startului, reprezentantul României în vârstă de 23 de ani, a primit din partea sportivilor pe care îi antrenează la Clubul Sportiv Axiopolis Cernavodă și a cântăreței Carmen Chirndriș, mesaje video de susținere.

Pregătirea continuă pentru Campionatul Mondial de Înot în Ape Înghețate din 2025, „competiție pentru care avem de lucrat la capitolele forță și pregătire anaerobă, precum și de pus la punct mici detalii tehnice. Sunt extraordinar de fericit că pot să îmi continui pregătirea cu tot sprijinul Facultății de Educație Fizică și Sport, ba chiar am oportunitatea de a mă antrena cu unul dintre cadrele didactice de aici! Echipa Universitatii Ovidius mi-a acordat sprijinul necondiționat, înalta performanta fiind una dintre misiunile de interes pentru aceasta unitate de învățământ superior”, a completat sportivul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.