Conferință științifică studențească în cadrul Proiectului MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC

Facultatea de Educație Fizică și Sport (FEFS) din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța (UOC) a organizat vineri, 25 noiembrie a.c., Conferința științifică studențească „Exercițiul fizic – factor esențial al echilibrului în relația dintre trup, minte și suflet, în contextul post pandemic”, în cadrul Proiectului MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC, cod CNFIS-FDI-2022-0298.


În deschiderea evenimentului, rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, a subliniat faptul că organizarea unor astfel de manifestări, care aduc în prim plan modalități de restartare și permanentizare pentru practicarea în mod plăcut a exercițiului fizic, reprezintă o modalitate eficientă de identificare a unor soluții viabile pentru realizarea activității de cercetare științifică, în contextul actual al schimbărilor socio-economice.
În cadrul conferinței la care au participat peste 80 de studenți ai UOC, au fost acordate o serie de premii tinerilor care s-au implicat în activitățile desfășurate în proiectul MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC: Locul I – Olar Vlad (FEFS); Locul II – Iacomi Iulian (FEFS); Locul III – Burmanbet Aylin (Facultatea de Litere) și Mazilu Sergiu (Facultatea de Matematică și Informatică).


De asemenea, participanților la conferință le-au fost prezentate detalii legate de monitorizarea și evaluarea realizate în cadrul proiectului cu ajutorul analizorului profesional de compoziție corporală Tanita, achiziționat prin proiectul ACTIV-DIGI-SAN@UOC, desfășurat de FEFS în anul 2021.
„Prin intermediul proiectului MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC s-a extins baza de practică pentru studenții Universității „Ovidius” din Constanța, prin înființarea unui centru de recreere și mișcare în cadrul căruia urmărim îmbunătățirea vieții active și întărirea sănătății lor”, a precizat directorul proiectului, conf. univ. dr. Cristian Popa.
Proiectul „Centrul de practică, recreere și mișcare a studenților din cadrul Universității Ovidius din Constanța, în contextul post pandemic (MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC)”, cod CNFIS-FDI-2022-0298, are o valoare totală de 210.000 lei și este unul dintre cele șapte proiecte ale UOC, finanțate în acest an de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.