Universitatea Ovidius din Constanța a lansat Proiectul MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC

Conf. univ. dr. Cristian POPA |

      Proiectul Centrul de practică, recreere și mișcare a studenților din cadrul Universității Ovidius din Constanța în contextul post pandemic (MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC), cod CNFIS-FDI-2022-0298, a fost lansat astăzi, 5 mai 2022, în cadrul unui eveniment de presă, ce a avut loc la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Constanța.

        Activităţile ce au debutat în aprilie a.c. și se vor desfăşura până în decembrie 2022 au drept obiectiv general îmbunătățirea nivelului fizic al studenților prin activități sportive și de recreere, prevenirea și reducerea inactivității fizice, a sedentarismului și a consecințelor acestor obiceiuri (creșterea în greutate, obezitate, boli cardiovasculare, diabet de tip 2, stări anxioase, depresie etc.), deprinse în contextul restrictiv generat de pandemia globală de COVID-19.

         Instituția de învățământ superior își propune ca prin intermediul proiectului MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC să extindă baza materială de practică pentru studenți, prin înființarea unui centru de recreere și mișcare în cadrul căruia să urmăreacă îmbunătățirea vieții active și întărirea sănătății cursanților.

         În cadrul proiectului vor fi organizate activități sportive care se adresează tuturor studenților Universității Ovidius din Constanța, programate pe parcursul a 12 săptămâni: curse de biciclete, role, skateboard, curse de caiac, vâslit, paddle board, natație, fotbal, volei, rugby tag, handbal, dans aerobic,  jocuri recreaționale – șah, table, go, tenis de câmp şi de masă, badminton, trasee contracronometru și darts.

         Starea de sănătate fizică a fiecărui student va fi monitorizată și evaluată atât la începutul cât și la finalul proiectului, cu ajutorul unui analizor profesional de compoziție corporală Tanita, achiziționat în cadrul ACTIV-DIGI-SAN@UOC, desfășurat de FEFS în anul 2021.

         Proiectul MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC este unul dintre cele șapte proiecte ale UOC, finanțate în acest an de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională și are o valoare totală de 210.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.