Un arhitect al minții în vizită la FEFS Constanța

Prof. univ. dr. Ionel MELENCO/

Cum măsurăm stresul? Cum putem să performăm și când? De unde știm că nu știm? Acestea au fost o parte din întrebările adresate de studenții FEFS Constanța, Lucianei Baicea de la Mind Architect, la atelierul denumit „Colaborarea și trăsăturile echipelor care performează”.
Miercuri, 15 mai 2024, amfiteatrul A al Facultății de Educație Fizică și Sport din Constanța, a fost neîncăpător pentru studenții și cadrele didactice ale instituției, care și-au găsit loc chiar și pe scări sau în picioare, curioși să asiste la prezentarea susținută de Luciana Baicea, project manager al Mind Architect, podcastul coordonat de Paul Olteanu, care a primit trei ani la rând distincția de „cel mai bun podcast”, la diferite gale.
Prezentarea care a durat puțin peste o oră, s-a transformat într-un dialog în care atât studenții FEFS cât și invitata noastră, si-au adresat întrebări în scopul cunoașterii reciproce a obiectivelor și structurarea drumului spre atingerea acestora. S-a dezbătut rolul managerului, antrenorului, profesorului, kinetoterapeutului într-o echipă și modalitățile prin care aceștia pot crea și susține o echipă unită. S-a discutat despre rolul fiecărui membru în echipă, importanța găsirii unui echilibru și stabilirea rolurilor, precum și importanța aprecierii publice. S-a insistat asupra echilibrului între latura umană și cea profesională, între căldura umană a managerului și expertiza lui, și cât de mult contează consecvența în viața noastră.
Interesul extrem de crescut asupra subiectelor dezbătute, profesionalismul și căldura cu care a fost susținută prezentarea, au făcut ca întrebările să curgă chiar și după ropotul de aplauze ce anunța finalul workshopului.
Ghidarea studenților chiar și în afara orelor de studiu poate fi făcută și prin prezentarea poveștilor de viață sau a rezultatelor unor studii, din prisma unor personalități ale domeniului, a unor oameni care au reușit în viață, și care și-au dorit să se autodepășească, să învețe și să exceleze. Astăzi am avut șansa, să o avem alături de noi pe Luciana Baicea de la Mind Architect, un om cu mare expertiză, un profesionist, căreia, precum și întregii echipe le mulțumim pentru efort și îi asigurăm de permanenta noastră colaborare.
Cine nu a participat astăzi, a ratat întâlnirea cu un om bun, un om cald, un profesionist, un om capabil să transmită mesaje valoaroase!
Mulțumim Luciana Baicea, sperăm că veți mai veni la noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.