miercuri, iulie 17, 2024
Evenimente UOC/FEFS

Peste 1.500 de participanţi la prima ediţie din România a Crosului Ovidio Running

 

Prof. univ. dr. Alin LARION | 

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), prin Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS), a organizat sâmbătă, 21 mai 2022, prima ediţie din România a Crosului Ovidio Running în contextul celebrării Zilei Constanţei.

Manifestarea sportivă de masă, a fost organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanţa şi Primăria din Sulmona (Italia) sub egida Proiectului „Sport în Parc” finanțat de primăria municipiului.   

          Evenimentul a celebrat, pe de o parte memoria poetului lui Publius Ovidius Naso, născut la Sulmona în Italia și exilat la Tomis (Constanța de astăzi) şi în subsidiar a fost un prilej de promovare a activităților sportive în aer liber, fără echipamente și infrastructură costisitoare, accesibile tuturor și practicabile în mediul natural.

Sursa Foto: Facebook – Primăria Constanța

         La startul Crosului Ovidio Running, organizat după modelul celebrului eveniment de la Sulmona s-au aliniat peste 1.500 de participanți atât din țară cât și din străinătate, fiind reprezentate cu brio, prin colective de alergători Germania, Grecia, Marea Britanie, Turcia și mai ales Italia, de unde au fost prezenți 50 de competitori. Traseul, de aproximativ 3 km, a început din zona Cazinoului din Constanţa şi s-a încheiat în Piaţa Ovidiu. Studenţii FEFS, coordonați de cadrele didactice, au realizat o serie de momente de dans care au precedat startul și au făcut ca participanții să intre mult mai uşor în ritmul atmosferei competiţiei sportive, dar și relaxându-i înaintea decernării premiilor.

          Participanţii au fost premiaţi de: Primăria Municipiului Constanţa, Primăria Oraşului Sulmona, Universitatea Ovidius din Constanţa, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Federaţia Română de Atletism, European Culture and Sport Organization (Italia) și Istituto Istruzione Superiore Ovidio Sulmona (Italia). Premiile au fost asigurate de Primăria Municipiului Constanţa şi de sponsorii evenimentului.

Sursa foto: Facebook – FEFS Constanța

         Conform domnului decan al FEFS Constanța, prof. univ. dr. Ionel Melenco, „ediţia din acest an a Crosului Ovidio Running a reprezentat, totodată, şi un eveniment de sustenabilitate pentru proiectul OPEN AIR SPORT (OPS), cod 613542-EPP-1-2019-1-BE-SPO-SSCP, finanţat din fondurile Programului Erasmus Plus, în cadrul căruia, în anul 2021 a avut loc parafarea unei înţelegeri bilaterale între autorităţile din Sulmona şi cele din Constanţa pentru desfăşurarea sa. Toate persoanele care au luat parte la această primă ediţie sunt aşteptate şi pe 25 septembrie a.c., în Italia, la Sulmona, pentru a participa şi la crosul din peninsulă dotat cu premii valoroase (www.ovidiorunning.eu)”.

Sursă foto: Facebook – Primăria Constanța

Premianţii primei ediţii

Categoria fete:

1. Marcov Andreea

2. Marcucci Serena

3. Jieanu Roxana

4. Munteanu Irina

5. Romasco Claudia

6. Gal Karina Ioana

Sursă foto – Facebook – FEFS Constanța

Categoria băieți:

1. Popa Carol

2. Sterea Andrei

3. Posoiu Marian Nicolae

4. Toader Alexandru

5. Ghizilă Dacian

6. Ilie Gabriel

Categoria fete cu nevoi speciale, membre ale grupului ţintă din cadrul proiectului European Alliance for Sport and Mental Health (EASMH):

1. Yasmin Ismail

2. Gheorghișor Dana

3. Buștean Ana Bianca

4. Drăgoi Adina Elisabeta

Categoria băieți cu nevoi speciale, membri ai grupului ţintă din cadrul proiectului European Alliance for Sport and Mental Health (EASMH):

1. Serif Erkan

2. Nasta Adrian

3. Oprișor Răzvan

4. Miron Sebastian

5. Musi Alexandru

6. Mergeani Mihai

Premiul special – cel mai vârstnic participant:

1. Veronica Negreanu (91 ani)       

Sursă foto: Facebook FEFS Constanța

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *