Peste 1.600 de participanți la cea de-a doua a ediție a Crosului Ovidio Running

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa/

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), prin Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS), a organizat duminică, 21 mai 2023, cea de-a doua ediţie din România a Crosului Ovidio Running, în contextul celebrării Zilei Constanţei.
Evenimentul sportiv s-a desfășurat sub egida proiectului european SCORE și a fost organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanţa, Clubul Sportiv Municipal Constanța și Clubul Farul Constanța.
La Crosul Ovidio Running s-au înscris peste 1.600 de participanți din România, Italia, Grecia și Turcia, la cele trei categorii de concurs: copii, amatori și profesioniști.
„Pe 20 mai, premergător evenimentului sportiv, la sediul FEFS, a avut loc a doua întâlnire transnaţională, în cadrul proiectului Strategy and Capacity building for Ovidio Running in Europe (SCORE), finanțat prin Programul european Erasmus, în cadrul căreia au fost definitivate detaliile legate de desfășurarea Crosului Ovidio Running. Scopul proiectului cu parteneri din trei țări, România, Italia și Grecia, este acela de a dezvolta un model organizațional pentru evenimente sportive, durabil, digital, incluziv și legat de elementele culturale caracteristice teritoriului local”, a precizat conf. univ. dr. Cristian Popa, responsabil cu desfășurarea Crosului Ovidio Running și manager al proiectului SCORE.


Câștigătorii celei de-a doua ediții din România a Crosului Ovidio Running sunt:
Copii feminin:
Locul I – Gal Kaina
Locul II – Bălăceanu Maria
Locul III – Zama Rafaela

Copii masculin:
Locul I – Mihăilescu Gabriel
Locul II – Galoiu Paul
Locul III – Tomasseti Valentino

Amatori feminin:
Locul I – Andrei Alina
Locul II – Ghetivu Ana
Locul III- Burșova Elena

Amatori masculin:
Locul I – Ștefan David
Locul II – Stancu Dorinel
Locul III – Pitu Andrei

Profesioniști feminin:
Locul I – Singuran Amalia
Locul II – Jieanu Roxana
Locul III – Scuderi Sara

Profesioniști masculin:
Locul I – Popa Carol
Locul II – Petre Raul
Locul III – Sterea Andrei

Potrivit calendarului de desfășurare a proiectului SCORE, următoarea etapă va avea loc în luna septembie 2023, la Sulmona, în Italia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.