FEFS Constanța ciocnește paharele de șampanie în timp ce prezintă retrospectiva anului 2022!

drd. Andreea MIHĂESCU / 

„Sunt mândru să anunț lansarea Revistei FEFS Constanța, care va reprezenta pentru facultatea noastră un nou instrument de promovare a rezultatelor studenților și cadrelor didactice, a evenimentelor sportive, sociale sau culturale pe care le vom organiza sau la care vom participa, o platformă media online, în care orice student sau cadru didactic poate publica și expune rețete ale succesului, experiențe din viața de sportiv sau antrenor, sfaturi alimentare sau secrete din sala de antrenament și nu numai.” , declara decanul Facultății de Educație Fizică și Sport din Constanța, prof. univ. dr. Ionel Melenco în primele zile ale anului 2022.

Revista Fefs Constanța a reprezentat în prima parte a anului un mod de apropiere și interacțiune cu studenții, aflați încă în etapa de studiu la distanță, impusă de pandemia de COVID 19. Platforma media nou lansată a reprezentat locul perfect pentru organizarea de concursuri, primul dintre acestea fiind realizat în colaborare cu Total Fitness Gym, dar și locul propice pentru lansarea de workshopuri, precum: “Reintegrarea sportivilor în activitate cu ajutorul sistemelor computerizate și de analiză matematică”. Deși proaspăt lansată, Revista FEFS Constanța a fost apreciată și a primit un interviu din partea celui mai titrat antrenor al României, domnul Octavian Bellu.

Ridicarea restricțiilor și reîntâlnirea cu studenții a reprezentat o adevărată bucurie pentru echipa FEFS Constanța, care din dorința de a recupera etapele pierdute în practica studențească, a organizat  numeroase evenimente de promovare a sportului de masă, printre care:

 1. Marcarea Zilei Mondiale a Sindromului Down, alături de Asociația Down Est din România .
 2. Găzduirea competiției National Erasmus Day 2022.
 3. Organizarea Crosului Universitar „Ovidius” 2022, la startul căruia s-au aliniat peste 1900 de studenți ovidieni.
 4. Am sărbătorit alături de Școala de Înot „Gheorghe Oancea”, Asociația Națională a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din Constanța, 1 Mai pe apă.
 5. Implicarea activă pentru o bună desfășurare a primei ediții „ Sport în familie”, organizată de Primăria Orașului Năvodari.
 6. Coorganizatori ai  primei ediții din România a crosului  „Ovidio Running” – eveniment sportiv la care au participat pente 1500 de pasionați ai mișcării în aer liber.
 7. Voluntariat în cadrul proiectului sportiv „Voinicii în țara piticilor”.
 8. Parteneri organizatorici, participanți și premianți, la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Sporturilor Nautice și pe Plajă coordonat de Clubul Nautic Român.
 9. Participarea activă la prima ediție a cupei “Ovidius”, la beach handbal, pe plaja Blanco Beach din Mamaia.
 10. Găzduirea evenimentelor dedicate persoanelor cu dizabilități și din centrele speciale de educație din Constanța.
 11. Promovarea evenimentului internațional și a îndemnului ”#BeActive”, prin exemplul personal!
 12. Participarea și clasarea pe podium a reprezentanților României, la Crosul Ovidio Running Sulmona, Italia 2022.
 13. Facultatea de Educație Fizică și Sport din Constanța a fost gazda evenimentului sportiv caritabil  “Educație prin mișcare, alimentație sănătoasă și compasiune” organizat de Școala Petre Ispirescu, Constanța împreună cu Asociația Dăruiește Aripi.
 14. Organizarea de activități practico – recreative, sportive și de socializare pentru studenții din întreaga universitatea, împreună cu cadrele didactice, timp de patru week-enduri pe terenurile de sport ale FEFS Constanța, în cadrul proiectului Centrul de practică, recreere și mișcare a studenților din Universitateai„Ovidius” din Constanța în contextul post pandemic (MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC), cod CNFIS-FDI-2022-0298, lansat în luna mai a anului 2022.
 15. Studenții Facultății de Educație Fizică și Sport, din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, voluntari, la antrenamentele grupelor de fotbal și handbal ale Clubului Sportiv Năvodari.

Totodată am susținut și promovat practicarea sportului de performanță și ne mândrim și cu rezultatele obținute de studenții FEFS Constanța la Campionatele Universitare, Naționale, Europene și Mondiale, amintind în continuare doar o parte din acestea:

 1. Alexandru Matei, student al FEFS Constanța, în anul I, cucerește aurul la categoria 60 kg., la Campionatul Universitar de judo, sub coordonarea colegului nostru Radu Luca și obține medalia de bronz la Campionatul European U23, desfășurat in perioada 28-30.10.2022, în Sarajevo -Bosnia Hertegovina.
 2. Locul I la proba de ștafetă 4 x 50 m liber masculin (Stoica Alexandru, Tulea Sebastian, Tranulea Cristian – Facultatea de Educație Fizică și Sport și Popescu Mihai – Facultatea de Medicină ), la Campionatul Universitar de înot, sub coordonarea lect. univ. dr. Petrescu Andrei Mădălin.
 3. Locul III la proba de ștafetă 4 x 50 m mixt masculin (Stoica Alexandru, Tulea Sebastian, Tranulea Cristian – Facultatea de Educație Fizică și Sport și Popescu Mihai – Facultatea de Medicină), la Campionatul Universitar de înot, lect. univ. dr. Petrescu Andrei Mădălin.
 4. Locul I la proba de 100 metri liber (Stoica Alexandru – Facultatea de Educație Fizică și Sport), la Campionatul Universitar de înot, sub coordonarea lect. univ. dr. Petrescu Andrei Mădălin.
 5. Locul III la proba de 100 metri spate (Popescu Mihai – – Facultatea de Educație Fizică și Sport), la Campionatul Universitar de înot, sub coordonarea lect. univ. dr. Petrescu Andrei Mădălin.
 6. Echipa masculină a Universității Ovidius din Constanța, câștigă bronzul la Campionatul Universitar de volei (Gălătescu Rareș -Facultatea de Medicină, Grigore Andrei – Facultatea de Drept și Științe Administrative, Popa Eduard – Facultatea de Matematică și Informatică, Beșea Florin – Facultatea de Medicină, Ceolpan Andrei-Emanuel – Facultatea de Medicină, Pârlea Theodor Laurențiu – Facultatea de Medicină, Gavriz George – Facultatea de Medicină, Darlaczi Ovidiu – Facultatea de Educație Fizică si Sport, Ivan Sebastian – Facultatea de Educație Fizică si Sport), sub coordonarea lect. univ. dr. Florin Voinea.
 7.  FEFS Constanța câștigă locul 1, în cadrul Campionatului Național Universitar de handbal feminin (Manolachi Mădălina Gabriela; Seraficeanu Sonia Mariana; Bucur Daria; Lopătaru Ana-Maria; Epureanu Ștefania; Ichim Iasmina Elena; Coteț Mirabela Gabriela; Chiricuță Andreea Eliza; Condurache Claudia Marina; Perianu Alexandra Sorina; Șamanț Diana Anamaria; Moroianu Andra Liviana; Moroianu Ancuța Andreea; Gheorghe Ștefania Claudia, studente la Facultatea de Educație Fizică și Sport), coordonate de conf. univ. dr. Cazan Florin și conf. univ. dr. Georgescu Adrian.
 8. Studenții Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, coordonați de prof. univ. dr. Alin Larion, medaliați la Campionatele Naționale de Atletism seniori și seniori U23 la săritura în lungime: Locul I – Ciolpan David – 7,62m – seniori U23, Locul II – Dragos Silvestru – 7,41m – seniori U23, Locul III – Ciolpan David – seniori și ștafeta 4x100m – seniori U23, Locul I – Ciolpan David, Petre Marian, Silvestru Dragoș, Robert Birsa, ștafeta 4x400m – seniori U23, Locul II – Vasile Ionuț, Andrei Sterea, Alexandru Toader, Cristian Radu și  400m -Ionut Vasile – 47,90s – record personal.
 9. Echipa de handbal feminin a Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității„Ovidius” din Constanța, a obținut locul 7️ la Jocurile Europene Universitare , Lodz 2022.

Pe lângă activitățile sportive, echipa FEFS Constanța formată din cadre didactice, foști și actuali studenți, cunoaște importanța implicării în activități sociale, de înfrumusețare și îmbunătățire a mediului în care trăim dar și de sprijinire a persoanelor defavorizate sau aflate în suferință,  participând periodic la acțiuni de plantare de copaci, acțiuni de ecologizare, amintind aici campania de curățare a țărmului constănțean, intitulată „Mulțumesc! Plaja Ta!”, la care am fost prezenți pentru al doilea an consecutiv, campanii de donare de sânge (trei în acest an), dar și evenimente de colectare de produse alimentare și haine care au ajuns la persoane care au avut nevoie de ele.

Activitățile practice în centre de agrement, cluburi sportive, școli și grădinițe au fost completate și cu sesiuni de practică la Centrul medical de recuperare Visa Med, dedicate în special studenților de la Programul de Studii Kinetoterapie și Motricitate Specială.

La finalul anulUI 2022, ne lăudăm și cu lansarea Proiectului Centrul de practică, recreere și mișcare a studenților din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța în contextul post pandemic (MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC), cod CNFIS-FDI-2022-0298, lansarea unui concurs de design grafic pentru crearea siglei proiectului Practical Learning to Advance Youngsters in Sport (PLAYS), cod 101049381-ERASMUS-SPORT-2021-SCP, finanțat cu 400.000 euro prin Programul Erasmus Plus, de Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC), prin Facultatea de Educație Fizică și Sport,  organizarea celei de-a V-a ediții a Conferinței Științifice Internaționale Studențești “Specialiștii viitorului în Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie vizează excelența”, organizarea Conferinței Științifice Studențească „Exercițiul fizic – factor esențial al echilibrului în relația dintre trup, minte și suflet, în contextul post pandemic”, în cadrul Proiectului MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC.  Ne-am bucurat alături de profesioniști ai domeniului să ne îmbunătățim aria de cunoaștere prin susținerea de workshopuri, amintind aici temele: “Starea de DEJA campion” și “Aspecte privind antrenamentul sportiv modern și lecția de educație fizică în context pandemic”.

Și pentru că suntem o familie în adevăratul sens al cuvântului, după multă muncă, ne bucurăm de câte ori avem ocazia de momentele de relaxare și sărbătoare, fie în cancelarie, fie în amfiteatre sau pe terenurile de sport, pe întreaga perioadă a anului. După perioada epuizantă a admiterilor din vară și toamnă, am sărbătorit ocuparea tuturor locurilor de școlarizare, la finalul celor trei ani de studii am sărbătorit la începutul verii, alături de foștii studenți FEFS, actualii profesori de educație fizică și antrenori, reușita lor.  Am serbat Ziua Profesorului dar și Ziua Internațională a Studenților, catedra de gimnastică, alături de studenții FEFS și colegii de la Facultatea de Științe Economice și Facultatea de Psihologie și Științele Educației au organizat și susținut tradiționalul spectacol de dansuri și colinde, iar în ultima săptămână de școală din acest an calendaristic, cancelaria FEFS a fost gazda evenimentului Secret Santa.

FEFS Constanța urează tuturor studenților colegilor, partenerilor, colaboratorilor și sponsorilor un an plin de proiecte reușite!  La Mulți Ani!

One thought on “FEFS Constanța ciocnește paharele de șampanie în timp ce prezintă retrospectiva anului 2022!

 • 31 decembrie 2022 la 0:09
  Permalink

  Felicitări maxime pentru echipa FEFS! Atunci când profesionalismul devine sentiment, când inima crede în suflet și când visurile transformă speranța în realitate, înseamnă că am devenit o echipă! Mulțumesc tuturor, echipei, fiindcă mi-a deschis șansa de a spera! ♥️

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.