Conferință științifică studențească în cadrul Proiectului MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC
Facultatea de Educație Fizică și Sport (FEFS) din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța (UOC) a organizat vineri, 25 noiembrie a.c., Conferința științifică studențească „Exercițiul fizic – factor esențial al echilibrului în relația dintre trup, minte și suflet, în contextul post pandemic”, în cadrul Proiectului MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC, cod CNFIS-FDI-2022-0298.
În deschiderea evenimentului, rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, a subliniat faptul că organizarea unor astfel de manifestări, care aduc în prim plan modalități de restartare și permanentizare pentru practicarea în mod plăcut a exercițiului fizic, reprezintă o modalitate eficientă de identificare a unor soluții viabile pentru realizarea activității de cercetare științifică, în contextul actual al schimbărilor socio-economice.
În cadrul conferinței la care au participat peste 80 de studenți ai UOC, au fost acordate o serie de premii tinerilor care s-au implicat în activitățile desfășurate în proiectul MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC: Locul I – Olar Vlad (FEFS); Locul II – Iacomi Iulian (FEFS); Locul III – Burmanbet Aylin (Facultatea de Litere) și Mazilu Sergiu (Facultatea de Matematică și Informatică).
De asemenea, participanților la conferință le-au fost prezentate detalii legate de monitorizarea și evaluarea realizate în cadrul proiectului cu ajutorul analizorului profesional de compoziție corporală Tanita, achiziționat prin proiectul ACTIV-DIGI-SAN@UOC, desfășurat de FEFS în anul 2021.
„Prin intermediul proiectului MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC s-a extins baza de practică pentru studenții Universității „Ovidius” din Constanța, prin înființarea unui centru de recreere și mișcare în cadrul căruia urmărim îmbunătățirea vieții active și întărirea sănătății lor”, a precizat directorul proiectului, conf. univ. dr. Cristian Popa.
Proiectul „Centrul de practică, recreere și mișcare a studenților din cadrul Universității Ovidius din Constanța, în contextul post pandemic (MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC)”, cod CNFIS-FDI-2022-0298, are o valoare totală de 210.000 lei și este unul dintre cele șapte proiecte ale UOC, finanțate în acest an de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.