FEFS Constanța se alătură programului de ecologizare a litoralului constănțean

Conf. Univ. Dr. Cristian POPA /

Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Ovidius din Constanța participă sâmbătă, 8 octombrie 2022, începând cu ora 10:00, la a II-a ediție de ecologizare a plajelor din oraș, organizată de Asociația Constanța ReStart și Zoom Beach.

Campania de curățare a țărmului constănțean, intitulată „Mulțumesc! Plaja Ta!”, are drept scop educarea populației în spiritul bunului simț și încurajării unui spirit responsabil față de mediul înconjurător.

Acțiunea, apărută ca un semnal de alarmă în urma statisticilor europene ale organizațiilor de mediu care indică cea mai mare cantitate de deșeuri pe plajele de la Marea Neagră (600 de deșeuri la suta de metri), Constanța aflându-se din păcate în acest top, se adresează atât constănțenilor cât și turiștilor, pe care organizatorii îi invită să dea o mână de ajutor în demersul de curățare al plajelor la finalul sezonului estival.

În 2021, la prima ediție a programului de ecologizare cei 200 de voluntari participanți au colectat peste 3 tone de deșeuri, majoritatea fiind materiale plastice: pungi, capace, pahare, paie, recipiente, dar și mucuri de țigară și hârtii.

Vă așteptăm sâmbătă, 8 octombrie 2022, la ora 10:00, la bariera de intrare pe plaja Modern, unde alături de organizatori vom igieniza zona cuprinsă între Plaja Modern și Plaja Reyna. Dacă nu v-ați înscris încă la eveniment, o puteți face accesând link-ul: https://city-park.ro/evenimente/multumesc-plaja-ta-o-campanie-pentru-plaje-mai-curate-editia-a-ii-a/, iar kitul de participare se poate ridica de la City Park Mall- Constanța.

Vă invităm să arătăm că ne pasă de sănătatea orașului în care trăim și ne dorim o țară curată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.