miercuri, iulie 17, 2024
Competiții

FEFS Constanța organizează opt zile de activități sportive-recreative pentru studenții ovidieni

Conf. Univ. Dr. Cristian POPA /

Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Ovidius din Constanța, organizează timp de patru weekend-uri, activități recreative și competiții sportive dedicate studenților ovidieni.

Primele două finaluri de săptămână, adică 15- 16 și 22 -23 octombrie sunt dedicate vitezei de reacție și echilibrului în sporturilor individuale precum: tenis, tenis de masă, badminton și sporturi nautice, în timp ce la activitățile din 29-30 octombrie și 5-6 noiembrie participanții vor trebui să dea dovadă de o bună coordonare și conlucrare în echipă la întrecerile de fotbal, volei și streetball.

În toate cele opt zile dedicate mișcării în aer liber, socialziării prin sport, dezvoltării capacităților coordinative și antrenării  lucrului în echipă, programul va începe la ora 10:00 cu înscrieri, ședință tehnică și organizarea unui Flashmob sau a unui program de dansuri aerobice. Activitățile coordonate și supravegheate de profesorii și studenții FEFS Constanța se vor încheia în jurul orei 14:00 în fiecare zi.

Competițiile organizate în cadrul proiectului Centrul de practică, recreere și mișcare a studenților din cadrul Universității Ovidius din Constanța în contextul post pandemic (MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC), cod CNFIS-FDI-2022-0298, lansat în luna mai a anului 2022, se vor desfășura la sediul Facultății de Educație Fizică și Sport din Constanța, Str. Cpt. Av. Al. Şerbănescu, nr. 1, iar studenții se pot înscrie la cadrele didactice cu care desfășoară orele de Educație Fizică sau pe e-mail, la adresele: alexandru_abramiuc@yahoo.comtomescu.gabriela03@yahoo.com.

„Prima parte a proiectului Mișcare-Joc-Apă și anume etapa de achiziții s-a încheiat la finalul aceste veri, astfel încât studenții UOC beneficiază acum de o bază materială numeroasă și diversificată, fiecare dintre ei putându-se regăsi și practica disciplinele sportive preferate. În continuare, pentru a atinge obiectivul principal al proiectului și anume: îmbunătățirea nivelului fizic al studenților, prevenirea și reducerea inactivității fizice, a sedentarismului și a consecințelor acestor obiceiuri (creșterea în greutate, obezitate, boli cardiovasculare, diabet de tip 2, stări anxioase, depresie etc.), deprinse în contextul restrictiv generat de pandemia globală de COVID-19, vom organiza începând cu acest final de săptămână întreceri sportiv- recreative dedicate studenților UOC.” ,a precizat decanul FEFS Constanța, prof. univ. dr. Ionel Melenco.

La finalul celor opt zile de întreceri, pe 6 noiembrie, studenții clasați pe primele trei trepte ale podiumului, vor fi recompensați cu premii achiziționate în cadrul proiectului Mișcare  – Sport  – Apă , dar și cu surprize oferite de partenerul traditional Decathlon Constanța.

Vă așteptăm în număr cât mai mare să ne bucurăm împreună de mișcare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *