Erasmus Plus – Interacțiune interculturală și schimb de experiență

Asist. univ. dr. Alexandru Abramiuc/

În perioada 27-30 septembrie cinci cadre didactice din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității Ovidius Constanța, au participat la un schimb de experiență prin intermediul programului Erasmus Plus la Istanbul University, Phisical Education and Sport Collage.

Universitatea din Istanbul este o instituție de invățământ superior publică, de mare tradiție, recunoscută pe plan mondial în ceea ce privește abordarea și implementarea celor mai moderne și inovative metode de predare ale domeniului educației fizice și sportului.

Istanbul University a fost fondată de Mahomed al II-lea la 30 mai 1453, la o zi după cucerirea Constantinopolului de către turci și a fost reformată în 1846 ca primă instituție de învățământ superior otomană bazată pe tradițiile europene.

În cadrul facultății se desfășoară trei domenii de activitate: Coaching și Antrenament, Educație Fizică și Sport, Managementul Sportiv, programe ce au o durata de patru ani de studiu.

După absolvirea facultații studenții se pot perfecționa având posibilitatea de a se înscrie la studii postuniversitare de masterat si doctorat.

Participând pe perioada celor trei zile alături de colegii turci la discuții și workshopuri referitoare la modalitățile de susținere a seminariilor și lucrărilor practice organizate în cadrul facultății, am avut prilejul să observăm metode inovative de predare si noi direcții de abordare a temelor specifice domeniului nostru de activitate.

Astfel am identificat similitudini în implementarea informației distribuite către studenți, dar în același timp le-am oferit prilejul gazdelor să cunoască și modelul nostru de abordare, predare și cercetare științifică pe care îl implementăm la nivel de studenți.

Totodată, am avut prilejul de a învăța și a ne familiariza cu cultura lor, de a vizita și cunoaște locuri noi și pline de istorie.

Finalitatea mobilității programului Erasmus Plus la Istambul University s-a concretizat prin încheierea de acorduri și colaborări viitoare între Facultatea de Educație Fizică și Sport din Universitatea Ovidius și Istanbul University Phisical Education and Sport Collage.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.