Universitatea Ovidius pe podium la Campionatul Mondial de înot în ape înghețate!

Lect.univ.dr. Andrei PETRESCU /

Prezent pentru prima oară în carieră la Campionatul Mondial de înot în ape înghețate, Cristian Tranulea (student în anul I la master în programul de studiu ,,Performanță în sport” din cadrul Facultății de Educație Fizica și Sport), a obținut o performanță remarcabilă! După o cursă extrem de puternică în care recordul mondial a fost spulberat, studentul nostru a reușit să obțină titlul de vicecampion mondial în proba de 50m liber (categoria 18-24 de ani) și locul 4 la general dintr-un total de 136 de concurenți!

,,Am avut probleme la întoarcere, din cauza tabelei din capătul bazinului. Nu doar eu, ci majoritatea sportivilor prezenți. Am spus din start… cine întoarce bine va lua medalie. Am plecat tare, ca și ceilalți, iar la jumătatea cursei eram undeva pe locul 5 dar, de aceasta dată, am întors perfect și am ajuns printre primii la final. S-a înotat atât de tare, încât s-a doborât recordul mondial la categoria mea de vârstă. Și americanul, și eu, am spulberat cea mai bună performanță de până acum. Am văzut că americanul a fost descalificat în prima instanță și mi-am dat seama că sunt campion mondial și noul deținător al recordului mondial. Apoi, organizatorii l-au băgat din nou în clasament. Nu îmi pare rău pentru că americanul m-a bătut categoric și nu puteam să mă bucur cu adevărat de o medalie de aur. A fost evident mai bun și era păcat totuși să fie descalificat pentru startul greșit. A avut o cursa impecabilă!” a povestit pentru revista FEFS Constanța Cristian Tranulea.

Proaspătul vicecampion mondial a dezvăluit că sunt șanse mari să concureze și la ediția viitoare a Campionatului Mondial, însă până atunci are de aparat titlul de campion național universitar câștigat la Bacău alaturi de ștafeta masculina de 4x50m liber, sub îndrumarea domnului profesor Lect.univ.dr. PETRESCU Andrei Mădălin.

SUCCES PE PLAN PROFESIONAL DUPA ABSOLVIRE! Absolvent al programului de studii de licență: ,,Educație fizică și sport”, din cadrul Facultății de Educație Fizica și Sport (Universitatea Ovidius), anul 2022, Cristian Tranulea este în prezent antrenor la Clubul Sportiv Axiopolis Cernavodă, studiile superioare dobândite în cadrul facultății noastre completând CV-ul sportivului nostru, acesta devenind candidatul ideal pentru acest post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.