Matei Alexandru – Campion Național de Tineret și medaliat cu bronz la Cupa Europeană de Judo

Prof. efs. drd. Radu LUCA |

Matei Alexandru – Campion Național de Tineret la Judo

În perioada 18-19  martie la București în sala Floreasca a avut loc Finala Campionatului Național de Tineret la Judo, unde Matei Alexandru, student în anul I  în cadrul UOC – Facultatea de Educatie Fizica și Sport a devenit campion național de tineret. Sportivul legitimat la Clubul Sportiv Dinamo Bucrești, a concurat în limitele categoriei 60 kg.

În weekendul ce tocmai s-a încheiat (26-27 martie 2022) a avut loc la Atena, în Grecia, Cupa Europeană de Juniori, eveniment sportiv la care studentul nostru, Matei Alexandru a câștigat medalia de bronz la categoria 60 kg. Turneul la care au fost înscriși 300 de competitori din 27 de țări, punctează în clasamentul mondial de juniori (World Ranking List) al Federației Internaționale de Judo.

Originar din Caransebeș, a început judo-ul la 7 ani și s-a mutat în alte localități din dorința de a se pregăti și performa în cele mai bune condiții.

Studentul Matei Alexandru, caracterizat de colegi, antrenori și profesori ca fiind perseverent, serios și dedicat în totalitate practicării sportului de performanță, este component al lotului național de judo și este clasat pe locul 24 mondial la Juniori.

Printre rezultatele obținute de Matei se numără :

Medalia de argint obținută în 2019 la Festivalul Olimpic al tineretului European

Medalia de bronz obținută în anul 2019 la Campionatul European de Cadeți

Campion Național de Juniori, Tineret și Seniori în 2021.

Următoarea competiție la care va participa este Campionatul Național Universitar, la care va reprezenta Universitatea Ovidius din Constanța și care va avea loc 15-16.04.2022.  

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.