miercuri, iulie 17, 2024
Breaking News

Încep înscrierile la examenele de admitere pentru programele de Studii de Licență și Masterat în cadrul FEFS Constanța

Conf. univ. dr. Cristian POPA |

Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Ovidius din Constanța este pregătită să primească și să pregătească viitorii profesori de educație fizică, antrenori și kinetoterapeuți!

Instituția de învățământ se încadrează și funcționează în sistemul Bologna, clasificare ce asigură comparabilitatea standardelor și a calității calificărilor din învățământul superior în 48 de state. Astfel, perioada de studii universitare este împărțită în două etape: Studii Universitare de Licență cu durata de 3 ani și Studii Universitare de Masterat, desfășurate pe perioada a 2 ani.

Specializările care pot fi urmate în cadrul Studiilor Universitare de Licență, la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Ovidius din Constanța sunt:

  • Educație Fizică și Sportivă – Învățământ cu Frecvență (IF)
  • Educație Fizică și Sportivă – Învățământ cu Frecvență Redusă (IFR)
  • Sport și Performanță Motrică – Învățământ cu Frecvență (IF)
  • Kinetoterapie și Motricitate Specială – Învățământ cu Frecvență (IF)

Absolvenții de bacalaureat care își doresc să studieze una din specializările mai sus menționate trebuie să treacă prin cele trei probe de evaluare obligatorii.

Probă eliminatorie: testarea capacităţii motrice – traseu aplicativ (contracronometru) – evaluat cu admis / respins;

Proba 1 – Probă sportivă, la alegere, evaluată cu NOTĂ. Probele sportive sunt: atletism, gimnastică, fotbal, baschet, handbal, volei: 60%;

Proba 2 – Media de la examenul de bacalaureat: 40%.

Perioada de înscriere  începe în data de 4 iulie, iar doritorii au la dispoziție douăzeci de zile, 24 iunie 2022 fiind ultima zi dedicată procesului de înregistrare.

În 25 iulie va avea loc proba elimiatorie și în data de 26 iulie proba sportivă la alegere.

Rezultatele vor fi afișate pe 27 iulie, urmând ca în perioada 28 – 30 iulie să aibă loc înmatriculările.

Pe 31 iulie răsuflăm ușurați și facem cunoștință cu noii studenți ai Facultății de Educație Fizică și Sport, în urma afișării rezultatelor finale (cu candidații admiși și înmatriculați).

Pentru absolvenții de Studii de Licență care își doresc să continue procesul de învățare și să se înscrie la Programul de Studii Universitare de Masterat, specializările care pot fi urmare sunt:

  • Educație Fizică și Sport Școlar
  • Performanță în Sport
  • Kinetoterapie, recuperare și reeducare motrică

Admiterea la cele trei specializări se realizează pe bază de concurs:

Proba I – Eseu de admitere – 50%

Proba II – Media examenului de licență – 50%

Perioada de înscriere  începe în data de 4 iulie, iar doritorii au la dispoziție douăzeci de zile, 24 iunie 2022 fiind ultima zi dedicată procesului de înregistrare.

În 25 iulie va avea loc evaluarea eseului de admitere, iar în data de 26 iulie vor fi afișate rezultatele provizorii și se vor putea face contestații.

Pe 27 iulie, vor fi rezolvate contestațiile și se vor afișa rezultatele finale.

27– 29 iulie este perioada dedicată  înmatriculărilor, iar pe  30 iulie afișăm rezultatele finale (cu candidații admiși și înmatriculați).

Mai multe informații referitoare de sediunea de admitere 2022 pot extrase de pe site-ul FEFS Constanța http://fefs.univ-ovidius.ro , iar noi vă stăm la dispoziție la adresa: Str. Cpt. Av. Al. Şerbănescu, nr. 1, RO-900470, Telefon: 0241 640 443, 0772 268 493 sau E-mail: secretariatfefs@gmail.com

Haideți alături de noi în drumul spre o carieră de performanță!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *