miercuri, iulie 17, 2024
Nutriție, Medicină, Psihologie sportivă

Gama terapeutică Techir creată pentru a veni în ajutorul sportivilor

Oana Stan, brand manager Techir |

Sursa: www.techir.ro

Techir este un brand autohton producător de produse cosmetice și terapeutice ce valorifică în compoziția formulelor apa salină si nămolul sapropelic din lacul Techirghiol, înființat în anul 2014.

Pe lângă gama de beauty, profitând de atributele și proprietățile ingredientelor principale din produsele noastre, am gândit o gamă terapeutică, potrivită unei vieți active, precum a sportivilor, pe care v-o descriem în paginile ce urmează și vă invităm să o testați!

O privire generală asupra compoziției chimice a lacului indică o mineralizare si o salinitate totală omogena, atat pe orizontala, cat si pe verticala (până la adâncimea de 3 m), în jurul valorii de 85,5 g la ‰.

Apa salină si nămolul lacului Techirghiol, factori terapeutici de mare valoare medicală și științifică, au facut obiectul a numeroase studii, în cele mai diverse domenii de cercetare.

Agenții cheie care contribuie la procesul biologic (peloidogeneza) de formare a nămolului terapeutic/sapropelic din Lacul Techirghiol sunt:

  • Artemia salina – crustaceu filopod cu rol în procesul de peloidogeneză este cel mai important filtrator și are în lacul Techirghiol trei generații: aprilie-mai, iunie si august-septembrie în funcție de conditiile climatice.
  • Cladophora cristalina este o algă reticulară filamentoasă. În Laos si Japonia, cladophora cunoscuta și ca „iarba de râu” este consumată ca delicatesă. Are un rol important în creșterea nivelului de fosfor.
  • Substanța organică oxidabilă, provenită din vietățile care populează lacul, marchează o creștere de la suprafață spre adâncime, adică dinspre zona trofogena spre zona trofolitică. Oxigenul dizolvat variază în diferite regiuni ale lacului, în toate cazurile se observă o creștere a sa de la suprafață spre profunzime. La suprafață, în zona trofogena (de hrănire), consumul de oxigen fiind mare, există mai puțin oxigen decât în zona trofolitică (de consum), unde consumul de oxigen este mai redus.
  • Nămolul este însă factorul care a făcut faima lacului. El face parte din grupa sedimentelor terapeutice subacvatice organogene, fiind caracterizat ca un nămol sapropelic de liman.

*Nãmolul terapeutic / Constantin Munteanu – Bucureşti : Editura Balneară, 2012

Primele atestări scrise despre utilizarea nămolului și a băilor în lacul Techirghiol cu scop vindecător datează din anii 1800, iar în anul 2016 s-au împlinit 117 ani de recunoaștere a Lacului Techirghiol în balneologie și a proprietăților sale terapeutice, fapt ce atrage anual turiști și pacienti în Stațiunea Balneo-Climaterică Techirghiol și la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol.

Produsele terapeutice Techir au fost lansate în farmaciile si magazinele cu profil naturist din Romania în anul 2014 și sunt rodul unei îndelungate colaborări și cercetări cu laboratorul cosmetic din stațiunea termală Salsomaggiore Terme din Italia. În baza expertizei lor în cosmetologie și a buletinelor de analiză a apei și nămolului de Techirghiol, au fost create formulele unice Techir – bogate în extracte vegetale antiinflamatoare, uleiuri esentiale, substanțe active cu aminoacizi, resurse naturale terapeutice din lacul Techirghiol.

Gama terapeutică Techir este formată din unguente pentru masaj antireumatic, uleiuri terapeutice pentru masaj și săpun natural terapeutic ce ajută la pregatirea tratării locului dureros prin deschiderea porilor datorita masajului cu spumă activă și a apei calde.

Formulele si produsele Techir sunt eficiente în procesul de recuperare articulară după traumatisme ale aparatului locomotor, reducând durerea şi simptomele precoce ale degenerării articulațiilor și a sistemului muscular-osos.

Sursa: Facebook Techir

Valorificarea resurselor naturale din lacul Techirghiol, aduce plus valoare formulelor Techir dovedindu-și eficiența în urma folosirii directe de către pacienti, cât și a testimonialelor primite din partea specialiștilor din centrele partenere de recuperare medicală si sportivă.  Suntem prezenți, susținem și ajutăm sportivii în perioada de recuperare și refacere fizică la evenimente precum Maratoul Nisipului, întreceri internaționale la discipline precum yachting și canotaj, yoga și drumeții, colaboram cu maseori și kinetoterapeuți, participând în calitate de sponsor chiar și la Campionatul European de Masaj care a avut loc în România în 2019.

Crema antireumatică Techir este indicată ca şi adjuvant în lupta împotriva durerii locale provocate de inflamaţii acute cum ar fi leziuni minore, contuzii, entorse, dureri la nivelul articular-muscular-osos. Aceasta oferă o senzaţie plăcută de prospeţime şi confort la nivelul pielii, datorită proprietăţilor sale emoliente, hidratante şi protective, ideale pentru un masaj cât mai relaxant.

Formula inovatoare conţine apă salină din lacul Techirghiol cu proprietăţi hipertonice, antioxidante, remineralizante şi extracte vegetale antiinflamatorii din arnică, salcie, gheara dracului şi uleiuri esențiale de lavandă, eucalipt, camfor, mentă.

Apa salină din lacul Techirghiol, bogată în săruri minerale şi oligoelemente, are o acţiune antiradicală, antiinflamatoare şi antiseptică locală, datorită compoziţiei chimice direct proporţionale cu cea a nămolului sapropelic terapeutic. Datorită acestui ingredient unic, crema acţionează benefic prin substanţele minerale ce intră in contact cu pielea: o purifică, mineralizează şi tonifică, stimulând microcirculaţia acesteia. La principiile active ale resurselor naturale din lacul Techirghiol, se adaugă beneficiile oferite de ingredientele cu origine vegetală dermoreparatoare şi antiinflamatoare (extract arnică montană, extract scoarţă de salcie albă, extract gheara dracului, ulei esenţial de lavandă) precum şi un complex de dipeptide (Calmosensine) cu proprietăţi neuromodulatorii ale durerii la nivelul pielii.

Aplicaţi crema masând locul dureros/inflamat (umeri, picioare, gât, braţe, spate, etc.) cu mișcări circulare, până la absorbţia completă a produsului în piele. Se recomandă aplicarea de 2/3 pe zi. Pentru prevenirea durerii cauzate de tocuri, febră musculară sau mersul excesiv pe jos, se recomandă aplicarea cremei cu 1/2 ora înainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *