miercuri, octombrie 23, 2024
Evenimente UOC/FEFS

Starea de „DEJA” campion – paradigme și instrumente noi în antrenamentul holistic

Conf. univ.dr.  Diana Victoria Gidu |

Săptămâna trecută Facultatea de Educație Fizică și Sport a fost gazda workshopului Starea de „DEJA” campion – paradigme și instrumente noi în antrenamentul holistic.

Invitatul workshop-ului a fost dl conf. univ. dr. Vasile Păun, care după o carieră militară (antrenor trupe speciale, director prim-adjunct al Serviciului Militar de Informații/Contrainformații) s-a preocupat în ultimii 15 ani de adaptarea și integrarea tehnicilor de antrenare a minții și a emoțiilor din cadrul trupelor speciale, în alte medii.

Auditoriul nostru (studenții, masteranzii și colegii antrenori) a avut oportunitatea să primească, în premieră, o serie de idei care, bine implementate în practică, vor conduce la ceea ce se dorește a fi o nouă abordare a antrenamentului sportiv.

Spicuind din prelegrea d-lui conferențiar Păun, reținem câteva aspecte care au suscitat interesul celor prezenți la eveniment:

  • conștientizarea echilibrului necesar între antrenamentul fizic, disciplina mental-emoțională și cultivarea de atitudini puternice;
  • evidențierea unor practici și procese mai neobișnuite necesare pentru cultivarea REUȘITEI sportive;
  • antiteza „mintea curentă (obișnuită) – mintea reușitei (neobișnuită)” – cu evidențierea aspectelor care le caracterizează  pe fiecare în parte;
  • elementele care trebuie utilizate și cum trebuie utilizate pentru a spori Forța Vitală – forța motrice a fiecărui individ;
  • triunghiul echilateral al reușitei, din perspectiva antrenamentului holistic propus de invitatul nostru;
  • o serie de instrumente care nu trebuie să lipsească din „tolba” antrenorilor și sportivilor viitorului;

Cei care s-au arătat dornici de noi informații și tehnici, în număr de peste 50,  au beneficiat și de o scurtă meditație acustică – folosită ca exemplificare de interlocutorul nostru. Așteptăm cu nerăbdare partea practică, pentru a putea beneficia pe deplin de noutățile prezentate de dl conf. univ.dr. Vasile Păun.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *